Olanda a expulzat 17 diplomați ruși pe care îi acuză de spionaj

  • 29 Martie 2022 18:19
Olanda a expulzat 17 diplomați ruși pe care îi acuză de spionaj

Olanda a expulzat 17 diplomați ruși pe care autoritățile olandeze le acuză de spionaj, a informat marți ministrul de externe Wopke Hoekstra, potrivit Reuters. „Persoanele în cauză, acreditați ca diplomați pe lângă reprezentanțele rusești din Olanda, activează în secret ca ofițeri din serviciile de informații”, a anunțat ministerul.

Ambasadorul rus din Olanda a fost informat de decizia Ministerului de Externe că diplomații trebuie să părăsească țara în cel mult două săptămâni, scrie DIGI24.

Într-o declarație separată, Hoekstra a menționat că SUA, Polonia, Bulgaria, Slovacia, Estonia, Letonia, Lituania și Muntenegru au luat deja măsuri similare împotriva unor persoane care au fost acuzate că sunt spioni și care, în mod oficial, lucrează ca diplomați, scrie NL Times.

„Experiența ne arată că Rusia nu lasă să treacă nepedepsite astfel de măsuri”, a spus Hoekstra. „Nu putem specula despre asta, dar Ministerul de Externe este pregătit pentru mai multe scenarii care ar putea să apară în viitorul apropiat”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău