Olanda: 25 de migranți au fost descoperiți într-un container frigorific pe un feribot spre Marea Britanie

  • 20 Noiembrie 2019 09:25
Olanda: 25 de migranți au fost descoperiți într-un container frigorific pe un feribot spre Marea Britanie

Echipajul unui feribot olandez a descoperit marți 25 de migranți într-un container frigorific la bordul unei nave care se îndrepta spre Marea Britanie, nevoită apoi să se întoarcă, au anunțat poliția și serviciile de salvare din Olanda, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Trecătorii clandestini, a căror origine nu a fost precizată, au primit îngrijiri medicale în portul Vlaardingen, în apropiere de Rotterdam, iar doi dintre ei au fost spitalizați, potrivit surselor citate.

"Odată la bord, s-a dovedit că mai multe persoane au fost descoperite într-un container frigorific. Nava s-a întors în port", au transmis serviciile de urgență din regiunea Rotterdam pe contul lor de Twitter.

"Cele 25 de persoane au ieșit din navă și au primit îngrijirile medicale de care au avut nevoie. Anterior, un mesaj provenit de pe navă a precizat că nicio persoană nu și-a pierdut viața", au adăugat sursele.

Nava a fost verificată și de câini polițiști și urma să fie trimisă în portul britanic Felixstowe pentru a se stabili dacă mai există și alți migranți la bord.

Nava aparține companiei DFDS Seaways, care a precizat că migranții s-au urcat la bord pe o semiremorcă, potrivit cotidianului De Telegraaf.

Această descoperire survine după găsirea a 39 de vietnamezi morți într-un camion frigorific luna trecută în Marea Britanie.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău