Olaf Scholz: Germania nu va trimite avioane de luptă Ucrainei

  • 09 Martie 2022 18:52
Olaf Scholz: Germania nu va trimite avioane de luptă Ucrainei

Germania nu va trimite avioane de luptă Ucrainei, a spus miercuri cancelarul german Olaf Scholz, după ce Statele Unite au refuzat oferta Poloniei de a transfera MiG-urile sale unei baze militare americane din Germania, scrie Reuters.

„Am trimis tot felul de materiale de apărare, am trimis arme despre care v-am spus, dar este adevărat că trebuie să analizăm foarte atent ce vom face concret, iar avioanele de război cu siguranță nu fac parte din aceste lucruri”, a spus Scholz în cadrul unei conferințe de presă cu premierul canadian Justin Trudeau, aflat în vizită la Berlin, scrie DIGI24.

Polonia a propus trimiterea unora dintre aeronavele sale MiG-29, indirect, în Ucraina, via o bază a SUA din Germania, amintește dpa.

În ce-l privește, Justin Trudeau a afirmat că țara sa va continua să trimită echipamente și arme și va lucra în acest scop alături de partenerii săi, scrie Agerpres. „Vrem să detensionăm conflictul, vrem ca acest conflict să înceteze”, a explicat el.

Cei doi lideri au discutat de asemenea despre cooperarea în planul energiei, atât prin prisma obiectivelor de protejare a climei cât și a crizei din Ucraina, care a scos în evidență dependența Europei și în special a Germaniei de importurile de petrol și gaz din Rusia.

Canada este al patrulea cel mai mare producător mondial de petrol și al șaselea de gaz natural.

Olaf Scholz a subliniat că Germania trebuie să diversifice materiile prime folosite în industrie, iar la întrebarea dacă Berlinul se opune categoric unei interdicții asupra importurilor de energie din Rusia, cancelarul german a menționat că se preocupă de câteva luni de reducerea dependenței de importurile de combustibil fosil.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău