Oktoberfest: Autoritățile bavareze se tem de șocul cultural dintre migranți și amatorii de bere

  • 17 Septembrie 2015 13:56
Oktoberfest: Autoritățile bavareze se tem de șocul cultural dintre migranți și amatorii de bere

Orașul Munchen se pregătește pentru a 181-a ediție a marelui festival al berii, Oktoberfest, care va începe în 19 septembrie și se va încheia în 4 octombrie.

Autoritățile bavareze se tem însă de șocul cultural dintre migranți și mulțimea de amatori de bere, așteptându-se în acest an la peste șase milioane de vizitatori, scrie joi slate.fr.

Primăria capitalei Bavariei este în fierbere, temându-se că sosirea masivă a turiștilor în oraș se va adăuga haosului care domnește în gara centrală, unde au venit 20.000 de refugiați în fiecare din ultimele două weekend-uri și unde ar putea sosi alte mii de solicitanți de azil sâmbătă și duminică, scrie săptămânalul german Focus.

Autoritățile prevăd prin urmare să separe turiștii de refugiați încă de la sosirea la gară, arată cotidianul bavarez Suddeutsche Zeutung: 'Cei care doresc să meargă la Oktoberfest vor pleca din gară pe Bayerstrasse, prin ieșirea din sud. Refugiații vor fi conduși de autorități și voluntari spre ieșirea din nord', informează ziarul.

'Problema nu este atât evitarea contactului între vizitatorii de la Oktoberfest și refugiați. Este doar o problemă de mulțime', explică în cotidian Simon Hegewald de la postul de poliție din gara din Munchen.

Ministrul de interne, Joachim Herrmann, a oferit explicații suplimentare pentru măsurile de securitate preconizate la sărbătoarea berii: 'Solicitanții de azil musulmani nu sunt obișnuiți să se întâlnească cu persoane care au consumat mari cantități de alcool', a spus el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău