OIE | Caz de gripă aviară înalt patogenă, depistat în Rusia

  • 17 August 2018 13:39
OIE | Caz de gripă aviară înalt patogenă, depistat în Rusia

Rusia a raportat descoperirea unui caz de gripă aviară înalt patogenă H5N2 la o fermă din regiunea Kostromskaya, vestul Rusiei, a informat vineri Organizația Mondială a Sănătății Animale (OIE), citând informațiile furnizate de Ministerul Agriculturii din Rusia, informează Reuters, citat de Agerpres.

OIE a precizat că virusul a provocat decesul a 506 de păsări dintr-un grup de aproape 500.000 de păsări de la o fermă din Harino. Alte 1.223 de păsări au fost sacrificate. Ministerul Agriculturii din Rusia nu a precizat ce tip de păsări au fost afectate de gripa aviară înalt patogenă.

Până acum nu există cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la păsări la oameni însă descoperirea unor astfel de focare au impus demararea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a ordonat să țină păsările închise.

Organizația Mondială a Sănătății Animalelor (OIE) a solicitat celor 180 de state membre, printre care se numără și România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, piețe și în comerțul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău