Ofițerul de presă al Kremlinului confirmă contactele echipei lui Trump cu Moscova pentru un proiect imobiliar

  • 01 Decembrie 2018 17:08
Ofițerul de presă al Kremlinului confirmă contactele echipei lui Trump cu Moscova pentru un proiect imobiliar

Un reprezentant apropiat al președintelui american Donald Trump s-a aflat în contact cu Kremlinul în legătură cu proiectul de construire a Trump Tower în Rusia, înainte ca Donald Trump să devină președinte, a confirmat vineri purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, în marja summitului G20 care se desfășoară în Argentina, informează dpa.

Dmitri Peskov a declarat pentru agenția rusă Interfax că un email a fost trimis Kremlinului cu privire la proiectul de investiție dorit de Trump, cu toate că rămâne neclar când anume a fost primit acest email.

Relațiile lui Trump cu Rusia înainte ca el să devină președinte al SUA constituie un punct central dintr-o serie de procese declanșate în SUA pe fondul acuzațiilor conform cărora agenți ruși au încercat să influențeze alegerile din 2016 din SUA în favoarea lui Trump.

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a pledat joia aceasta vinovat în fața unei instanțe din Manhattan pentru că a mințit în timpul audierii sale în Congresul SUA cu privire la contactele sale cu Rusia. Vizat de o urmărire penală, Cohen a pledat deja vinovat la sfârșitul lunii august în mai multe capete de acuzare și, după ce s-a distanțat de președintele american, cooperează cu procurorul special Robert Mueller, care anchetează suspiciunile de complicitate între Moscova și echipa de campanie a lui Donald Trump.

Michael Cohen a recunoscut că la audiere a mințit despre discuțiile asupra unui proiect imobiliar în Rusia. Acest proiect a fost deja menționat de mai multe mass-media americane și ar implica conglomeratul lui Donald Trump. El făcuse o declarație falsă în fața unui comitet al Senatului cu privire la planurile de construire a unui hotel Trump Tower la Moscova, conform Fox News.

Cohen a recunoscut că s-a vorbit despre proiectul Trump Tower la Moscova până în august 2017. Anterior, el spusese că tranzacția a fost oprită în ianuarie 2016. Aceste noi declarații ale fostului avocat prezidențial reprezintă un element important în ancheta procurorului special, pe care miliardarul republican încearcă aproape zilnic să-l discrediteze, afirmând că nu a avut niciun contact cu rușii în perioada campaniei sale.

Cohen a discutat la telefon cu un asistent al lui Peskov, ceea ce purtătorul de cuvânt al Kremlinului a ținut să confirme vineri pentru Interfax. Peskov a declarat că această convorbire a durat doar câteva minute.

Potrivit lui Dmitri Peskov, un asemenea contact nu este un lucru ciudat. "Primim zeci de emailuri în fiecare săptămână de la cei care doresc să construiască ceva, care vor să îmbunătățească relațiile, și de asemenea de la oameni obișnuiți", a declarat Peskov pentru agenția TASS.

Totodată, Peskov a declarat din nou că acuzațiile privind amestecul Rusiei în alegerile din SUA "sunt departe de adevăr".

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău