Ofițerii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul fostului președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi

  • 27 Septembrie 2019 17:35
Ofițerii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul fostului președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi

Ofițerii anticorupție au efectuat astăzi percheziții la domiciliul fostului președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi. Acestea s-au desfășurat în cadrul unui dosar privind frauda din sistemul bancar din Republica Moldova, unde Petru Lucinschi are statut de bănuit, scrie Ziarul de Gardă.

Fostul președinte a fost și audiat de procurorii anticorupție pe marginea dosarului în care este vizat. Numele lui Petru Lucinschi, dar și al fiului său, Chiril Lucinschi, apar și în raportul Kroll, notează sursa citată.

Ziarul de Gardă amintește că fostul deputat, Chiril Lucinschi, a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare într-un penitenciar de tip semiînchis, fără dreptul de a ocupa funcții publice pe o perioadă de 4 ani. El se află în prezent sub control judiciar, până când sentința va deveni executorie.

Chiril Lucinschi este acuzat că ar fi beneficiarul final al unor companii pe conturile cărora au fost transferați 440 de mii de dolari, de la companiile care fac parte din ”grupul Șor”, implicat în frauda bancară din 2014.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău