Oficialități din România, Franța și Germania vin marți, 17 octombrie, la Chișinău

  • 11 Octombrie 2023 13:06
Oficialități din România, Franța și Germania vin marți, 17 octombrie, la Chișinău

Oficialități din România, Franța și Germania și-au confirmat prezența la Chișinău în cadrul celei de a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru Rep. Moldova găzduită de țara noastră, marți 17 octombrie. Autoritățile au făcut publică astăzi, 11 octombrie, agenda generală a reuniunii, care se va desfășura la Palatul Republicii din Chișinău și la care sunt așteptați oficialii din peste 30 de state, din cadrul unor organizații internațional și organizații financiare internaționale, transmite Radio Chișinău.

Reuniunea va include, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, un panel de discuții la care va participa și premierul Dorin Recean, sesiuni de discuții pe teme generate de provocările actuale din regiune și efectele asupra Rep. Moldova. Un alt subiect important de pe agenda discuțiilor va fi procesul de aderare al Rep. Moldova la Uniunea Europeană.

Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova (Moldova Support Platform) este o inițiativă a României, Germaniei și Franței, pentru a susține țara noastră pentru a face față provocărilor generate de atacul armat brutal al Rusiei în Ucraina. Urmărește generarea de asistență imediată politică, financiară și materială, precum și de expertiză aprofundată pentru procesul de reformă democratică, din partea instituțiilor și statelor membre ale Uniunii Europene, a țărilor G7, a instituțiilor financiare internaționale și organizațiilor internaționale, precum și a altor parteneri de dezvoltare. Scopul organizării Conferințelor este de a mobiliza, concentra și coordona sprijinul politic, tehnic și financiar al țărilor dezvoltate pentru Republica Moldova.

Prima ediție a Conferinței ministeriale a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova a avut loc în Berlin, Germania, pe 5 aprilie, 2022. Cea de-a doua ediție a avut loc la București, România, pe 15 iulie, 2022. A treia ediției a Conferinței a avut loc la Paris, Franța pe 21 noiembrie, 2022. Următoarea ediție va fi găzduită la Chișinău, pe 17 octombrie 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău