Oficialii UE se aștepată ca facilitățile din Europa să producă 3,6 miliarde doze de vaccin COVID în 2022

  • 08 Decembrie 2021 17:05
Oficialii UE se aștepată ca facilitățile din Europa să producă 3,6 miliarde doze de vaccin COVID în 2022

Fabricile de vaccinuri din Uniunea Europeană ar urma să producă anul viitor aproximativ 3,6 miliarde doze de vaccin împotriva COVID-19, în condițiile în care producția mondială este estimată la peste 20 de miliarde, au declarat miercuri pentru Reuters doi oficiali europeni de rang înalt, transmite Agerpres.

În prezent, țările UE administrează doza booster, în condițiile în care 70% din populația UE are schema de vaccinare completă, comparativ cu doar 7% din populația Africii.

"Vom produce în Europa mult mai mult decât avem nevoie", a declarat un oficial european, la un briefing de presă, adăugând că administrarea dozei booster în blocul comunitar nu intră în conflict cu obiectivul referitor la vaccinarea întregii populații a globului, pentru că UE produce mult mai multe doze decât are nevoie pentru statele membre.

Fabricile din UE vor produce 3,6 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 în 2022, în creștere față de aproximativ trei miliarde de doze în acest an, a mai spus oficialul citat de Reuters, care a adăugat că "este mult mai mult decât avem nevoie pentru a vaccina și a administra și doza booster populației noastre".

Însă, oficialul UE nu a oferit și cifre detaliate privind producția realizată de fiecare dintre producătorii de vaccinuri.

Până acum, cei mai mari producători de vaccin împotriva COVID-19 din Europa au fost Pfizer Inc și BioNTech. Alți producători cu facilități în UE sunt AstraZeneca, Moderna și Johnson & Johnson. De asemenea, grupul Novavax are capacități de producție în UE și urmează ca în scurt timp să înceapă să livreze doze de vaccin în Europa.

Un al doilea oficial european citat de Reuters a estimat că anul viitor producția mondială de vaccinuri împotriva COVID-19 va depăși 20 de miliarde de dolari, citând în sprijinul acestor estimări planurile de majorare a capacităților anunțate de producătorii de vaccinuri din China și Rusia. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău