Oficialii israelieni au opinii diferite cu privire la cât de repede vor permite accesul turiștilor

  • 27 Aprilie 2021 16:32
Oficialii israelieni au opinii diferite cu privire la cât de repede vor permite accesul turiștilor

Ministerul Turismului din Israel a anunțat marți că ar vrea să permită accesul în țară al turiștilor străini vaccinați începând din luna mai, după o scădere semnificativă a cazurilor de infecție cu coronavirus în Israel, însă Ministerul Sănătății a reacționat imediat sugerând că deschiderea sezonului turistic ar trebui amânată cu o lună, transmite Reuters.

Aceste semnale amestecate sugerează presiunile diferite la care sunt supuși miniștri, care pe de o parte vor să ofere un impuls economiei, dar pe de altă parte vor să protejeze țara de variantele de coronavirus din străinătate, după succesul campaniei de vaccinare din Israel.

Ministrul Turismului, Orit Farkash-Hacohen, a spus că Israelul va începe să primească mici grupuri de turiști vaccinați din 23 mai, după care va majora cota pe parcursul următoarelor săptămâni, urmând ca începând din iulie să permită și accesul turiștilor care călătoresc individual.

Imediat, Ministerul Sănătății a dat publicității un comunicat în care recomandă o amânare, cel puțin până în luna iunie, "având în vedere situații mortalității la nivel global și descoperirea de noi tulpine", care ar putea fi rezistente la vaccinuri. De asemenea, Ministerul Sănătății a cerut interzicerea accesului vizitatorilor din India și alte șase țări care se confruntă cu o creștere explozivă a infecțiilor cu coronavirus.

Miniștrii Turismului și Sănătății fac parte din partide rivale care sunt membre ale aceleași largi coaliții. Astfel de diferențe publice cu privire la politicile publice nu sunt neobișnuite în Israel.

Planul Ministerului Turismului prevede că turiștii vaccinați trebuie să arate un test PCR negativ înainte de a se urca în avion și să fie supuși la un nou test la sosirea în Israel pentru a dovedi că au anticorpi COVID-19. Testele de anticorpi oferă rezultate rapide și ar urma să fie disponibile începând de săptămâna viitoare.

Copiii cu vârsta de până la 16 ani, care sunt excluși de la vaccinare atât în Israel cât și în alte țări, nu vor putea intra în Israel chiar dacă sunt însoțiți de adulți vaccinați, ceea ce înseamnă că nu vor fi posibilele vizitele unei întregi familii.

Israelul, țară care a vaccinat mai mult de jumătate din populația sa, poartă discuții cu mai multe state pentru înființarea așa-numitelor "coridoare" de călătorii, prin recunoaștere a reciprocă a certificatelor de vaccinare.

Ministrul Turismului a subliniat că Israelul este interesat să atragă în special vizitatori din Dubai, Marea Britanie și SUA, țări care au programe avansate de vaccinare. De asemenea, Farkash-Hacohen a mai spus că Israelul va relua plata unor subvenții de 60 de euro pentru fiecare persoană către companiile aeriene, pentru a le încuraja să reintroducă zborurile spre Eilat, o stațiune turistică de la Marea Roșie.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău