Oficialii au transmis mesaje de felicitare cu ocazia celei de a 26-a aniversări a Armatei Naționale

  • 03 Septembrie 2017 12:09
Oficialii au transmis mesaje de felicitare cu ocazia celei de a 26-a aniversări a Armatei Naționale

Premierul Pavel Filip a transmis duminică, 3 septembrie, un mesaj de felicitare cu ocazia celei de a 26-a aniversări a Armatei Naționale, în care le mulțumește militarilor, angajaților armatei și veteranilor pentru ”credință, devotament și serviciu ireproșabil”.

Armata Națională este o expresie a legăturilor strânse între generații și este o continuitate a tradițiilor strămoșilor noștri de a servi cu cinste, onoare și demnitate Patria”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Aflată în proces de transformare, Armata Națională urmează să devină una de tip european, mai profesionistă, mai organizată și disciplinată”, potrivit premierului. 

Pavel Filip afirmă în mesajul său că Armata Națională trebuie ”să-și sporească capacitățile de participare la eforturile internaționale de menținere a păcii și să pună în aplicare instrumentele de control civil și democratic asupra sectorului de securitate națională”.

Șeful statului, comandantul suprem al Forțelor Armate, a postat pe Facebook mesajul său de felicitare pentru militarii Armatei Naționale.

Ziua Armatei Naționale este ziua în care celebrăm patriotismul, iar încrederea pe care o au cetățenii R. Moldova în Armată demonstrează că aceasta este purtătoare de valori naționale și că populația prețuiește standardele morale și profesionalismul celor care sunt angajați atât în asigurarea apărării țării, cât și la executarea unor misiuni umanitare”, afirmă șeful statului.

De asemenea, Igor Dodon se declară ”convins că prin efortul fiecărui militar Armata Națională va contribui și pe viitor la întărirea statalității Republicii Moldova și la educarea tinerilor în spiritul demnității patriotice, iar sărbătorirea acestei zile va fi mereu o confirmare a suveranității statului nostru”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău