Oficiali europeni, în vizită la USM: Ministrul de stat pentru Europa și Climă a Germaniei a susținut o lecței publică pentru studenții și profesorii FRIȘPA

  • 10 Martie 2023 09:48
Oficiali europeni, în vizită la USM: Ministrul de stat pentru Europa și Climă a Germaniei a susținut o lecței publică pentru studenții și profesorii FRIȘPA

Ministrul de stat pentru Europa și Climă a Germaniei, Anna Lührmann a susținut ieri, 09 martie, o lecței publică „Viitorul Uniunii Europene” pentru studenții și profesorii Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative (FRIȘPA), se arată în comunicatul USM.

La eveniment a participat și Vladimir Cuc, Secretar de Stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

În discursul său, oficialul german a vorbit despre rolul Uniunii Europene în promovarea păcii și a securității, statului de drept, a respectării drepturilor și libertăților fundamentale. Anna Lührmann a subliniat importanța statutului de țară candidată a Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană și a transmis un mesaj de susținere pentru țara noastră în vederea realizării dezideratului de a deveni membru al Uniunii Europene.

O parte importantă a evenimentului a fost dedicată sesiunii întrebări și răspunsuri. Printre subiectele abordate de către studenții specialității Relații Internaționale au fost: raportul analitic privind alinierea Moldovei la acquis-ul UE; prioritățile Republicii Moldova pe calea sa de integrare europeană; influența euroscepticismului asupra comunității europene; mecanismele de contracarare a propagandei în cadrul comunității europene; problema gender etc.

De asemenea, Ministrul de stat pentru Europa și Climă a Germaniei, Anna Lührmann a avut și o întrevedere cu rectorul USM, Igor Șarov cu care a discutat despre aspecte ale colaborării universității noastre cu instituțiile de învățământ superior din Germania.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău