Oficiali din România, prezenți la inaugurarea unui laborator de jurnalism din Chișinău

  • 26 Ianuarie 2022 09:29
Oficiali din România, prezenți la inaugurarea unui laborator de jurnalism din Chișinău

Laboratorul de televiziune al Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova a fost inaugurat marți, în prezența mai multor oficiali din România și Republica Moldova. 

În studiourile de televiziune dotate de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, studenții au toate condițiile pentru realizarea de emisiuni informative, iar primul material jurnalistic a avut loc cu ocazia inaugurării, pentru postul TV „Unda liberă” al Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării din Chișinău.

Spațiul destinat studenților a fost dotat, la finalul anului trecut, cu sprijinul financiar al DRRM, cu echipamente necesare pentru formarea viitorilor jurnaliști (aparate de fotografiat de ultimă generație, camere web, drone, microfoane, promptere, ecrane LED, lumini de studio, softuri de montaj audio și video). Acestea vor asigura suport logistic celor peste 600 de studenți ai Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, pentru formarea unor competențe practice.

La eveniment au fost prezenți șeful Cancelariei prim-ministrului României, Abrudean Mircea, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu, E.S., ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ionita, consilierul Secretariatului General al Guvernului României, Tudor Rareș Cătăniciu, iar din partea Universității de Stat din Moldova, rectorul Igor Șarov.

Sursa: Infoprut.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău