OFICIAL | Indemnizații lunare pentru chirie pentru angajații SPPS

  • 09 Noiembrie 2018 14:09
OFICIAL | Indemnizații lunare pentru chirie pentru angajații SPPS

Angajații Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) vor beneficia, pe perioada desfășurării activității, de dreptul la compensarea cheltuielilor pentru închirierea unei locuințe.

Decretul de promulgare, dar și legea pentru modificarea articolului 491 din legea cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat au fost publicate în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Potrivit noilor reglementări, indemnizația pentru închirierea locuinței va fi acordată ofițerului de protecție în cazul în care nu i se poate oferi o locuință de serviciu. Mărimea și modul de acordare a indemnizației urmează a fi stabilit de guvern. Compensarea cheltuielilor pentru închirierea spațiului locativ va avea loc începând cu 1 ianuarie 2019.

Guvernul, în termen de trei luni de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, va aduce actele sale normative în concordanță cu aceasta.

Potrivit estimărilor făcute de autorități, pentru implementarea acestei garanții va fi necesară alocarea sumei de circa 2 mln 880 mii de lei anual. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău