Oficial american: R.Moldova este pe prima linie de confruntare geopolitică

  • 17 Aprilie 2018 09:44
Oficial american: R.Moldova este pe prima linie de confruntare geopolitică

Asistentul Secretarului de Stat american, Wess Mitchell, a declarat, în cadrul întrevederii cu șeful Legislativului, Andrian Candu, că R. Moldova este pe prima linie de confruntare geopolitică.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, Wess Mitchell a declarat că Washingtonul este impresionat de eforturile depuse de R. Moldova pentru promovarea reformelor și vă încurajează Chișinăul să continue. „SUA vor acorda R. Moldova întreg suportul pentru apropierea de Uniunea Europeană și SUA ”, a declarat oficialul american la întrevederea cu Andrian Candu.

La rândul său, Andrian Candu a mulțumit SUA și a vorbit despre eforturile în comun cu societatea civilă, experți și partenerii străini de ajustare a legislației media la standardele internaționale care va asigura libertatea de expresie, independența presei și protecția consumatorilor de falsuri și propagandă. De asemenea, șeful Legislativului a amintit despre conferința interparlamentară din martie curent, când R. Moldova, Georgia și Ucraina s-au angajat să facă front comun în probleme de securitate și în eforturile de integrare europeană.

Dr. A.Wess Mitchell a preluat funcția de asistent al Secretarului de Stat în octombrie 2017, fiind responsabil de relațiile cu peste 50 de țări din Europa și Eurasia, NATO, UE și OSCE.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău