Reprezentantul Ucrainei pentru reglementarea transnistreană s-a întâlnit cu șefii ambelor guverne de la Chișinău

  • 13 Iunie 2019 16:31
Reprezentantul Ucrainei pentru reglementarea transnistreană s-a întâlnit cu șefii ambelor guverne de la Chișinău

Reprezentantul special al Ucrainei pentru reglementarea transnistreană, Victor Krijanovski, s-a întâlnit în cadrul vizitei sale în Republica Moldova cu reprezentanții ambelor guverne de la Chișinău, care nu se recunosc reciproc, și a făcut apel la dialog pentru a evita o ”confruntare militară”, după cum se menționează într-un comunicat al ministerului de Externe de la Kiev.

Oficialul ucrainean s-a întâlnit ieri la Chișinău cu reprezentanții majorității parlamentare PSRM-ACUM – premierul  Maia Sandu, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, ministrul de Externe, Nicolae Popescu și vicepremierul pentru reintegrare, Vasile Șova. De asemenea, el a avut întâlniri și cu premierul susținut de Partidul Democrat, Pavel Filip, vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic și ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi.

Diplomatul ucrainean s-a mai întâlnit și cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, cu ambasadorul României, Daniel Ioniță și cu reprezentanții Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Discuțiile s-au axat pe situația din Republica Moldova și s-a remarcat faptul că ”actuala criză politică va destabiliza situația de securitate din regiune”. Victor Krijanovski a subliniat că este important pentru Ucraina ca Republica Moldova să continue calea integrării europene.

De asemenea, Ministerul de Externe ucrainean atrage atenția reprezentanților mass-media asupra importanței verificării autenticității informațiilor referitoare la contactele părții ucrainene cu liderii Republicii Moldova.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău