Reprezentantul Ucrainei pentru reglementarea transnistreană s-a întâlnit cu șefii ambelor guverne de la Chișinău

  • 13 Iunie 2019 16:31
Reprezentantul Ucrainei pentru reglementarea transnistreană s-a întâlnit cu șefii ambelor guverne de la Chișinău

Reprezentantul special al Ucrainei pentru reglementarea transnistreană, Victor Krijanovski, s-a întâlnit în cadrul vizitei sale în Republica Moldova cu reprezentanții ambelor guverne de la Chișinău, care nu se recunosc reciproc, și a făcut apel la dialog pentru a evita o ”confruntare militară”, după cum se menționează într-un comunicat al ministerului de Externe de la Kiev.

Oficialul ucrainean s-a întâlnit ieri la Chișinău cu reprezentanții majorității parlamentare PSRM-ACUM – premierul  Maia Sandu, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, ministrul de Externe, Nicolae Popescu și vicepremierul pentru reintegrare, Vasile Șova. De asemenea, el a avut întâlniri și cu premierul susținut de Partidul Democrat, Pavel Filip, vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic și ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi.

Diplomatul ucrainean s-a mai întâlnit și cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, cu ambasadorul României, Daniel Ioniță și cu reprezentanții Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Discuțiile s-au axat pe situația din Republica Moldova și s-a remarcat faptul că ”actuala criză politică va destabiliza situația de securitate din regiune”. Victor Krijanovski a subliniat că este important pentru Ucraina ca Republica Moldova să continue calea integrării europene.

De asemenea, Ministerul de Externe ucrainean atrage atenția reprezentanților mass-media asupra importanței verificării autenticității informațiilor referitoare la contactele părții ucrainene cu liderii Republicii Moldova.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
0,79 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:3,6 m/s
Sun
0 °C
Mon
1 °C
Tue
2 °C
Wed
4 °C
Thu
0 °C

Curs oficial BNM 19 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4775 -0.0000
USD 17.4538 -0.0000
RON 4.0751 -0.0000
UAH 0.7235 -0.0000
RUB 0.2827 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău