Odessa a deschis câteva plaje, pentru prima oară de la invazia Rusiei

  • 12 August 2023 16:55
Odessa a deschis câteva plaje, pentru prima oară de la invazia Rusiei

Mai multe plaje din orașul ucrainean Odessa, de la Marea Neagră, s-au deschis oficial pentru înot, pentru prima dată de la începutul invaziei ruse, deși scăldatul este interzis în timpul alertelor de raid aerian, au declarat oficialii locali sâmbătă, transmite Reuters.

Odessa, cel mai mare port și bază navală din Ucraina, a fost atacată în mod repetat cu rachete și drone, iar marea a fost presărată cu sute de mine marine în urma invaziei din februarie anul trecut, citează News.ro.

Pentru siguranța locuitorilor și după incidentele cu explozia minelor pe plaje, coasta a fost închisă.

Decizia de deschidere a plajelor a fost luată în comun de administrația civilă și militară a orașului, a declarat guvernatorul Odessei, Oleh Kiper, pe aplicația de mesagerie Telegram.

El a spus că plajele vor fi deschise între orele 8:00 și 20:00.

Oleksandr, salvamar și fost scafandru, care și-a dat doar prenumele, a spus că între două diguri a fost montată o plasă anti-mine, pentru a preveni ca înotătorii să întâlnească mine de apă puțin adâncă.

„Plasa îi va opri. Și ele (minele) vor fi și ele vizibile de pe mal în astfel de condiții meteorologice. Lucrătorii de urgență vor fi anunțați, vor veni să se ocupe de asta”, a spus el.

Deschiderea plajelor este un răgaz binevenit față de război, pentru oamenii care înoată și fac plajă.

„Am visat să merg la plajă și să inhalez aer sărat. Ne-a lipsit foarte mult. Dar siguranța este o prioritate”, a spus Svitlana, o locuitoare a regiunii Odessa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău