Octavian Țîcu vorbește despre posibilitățile de „consolidare a sectorului unionist”

  • 20 Decembrie 2019 08:34
Octavian Țîcu vorbește despre posibilitățile de „consolidare a sectorului unionist”

Președintele Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, anunță că Partidul Popular Românesc ar putea fi absorbit de către PUN. Potrivit lui, acesta este singura formațiune cu care reprezentanții PUN ar putea vorbi despre „consolidarea sectorului unionist”, transmite IPN.

„Partidul Popular Românesc, condus de Vlad Țurcanu, este cel cu care putem să discutăm. Dacă vom ajunge la un numitor comun în privința absorbirii acestui partid în cadrul PUN. Partidul Unității Naționale are reprezentare în Parlament, are reprezentanță în consiliile municipdin Chișinău și Bălți și are șapte primării. „Acest lucru ne permite să abordăm relația cu PPR prin prisma acestei absorbiri prin care fiecare să fie mulțumit și noi să avem posibilitatea să implementăm acest ideal. Alte partide nu cred”, a explicat președintele PUN în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

De asemenea, Octavian Țîcu spune că nu știe dacă deputații Lilian Carp și Iurie Reniță ar intenționa să adere la PUN, dar spune că a discutat cu ambii la acest subiect. „Domnul Reniță este mai apropiat partidului, dar ideea lui este de a crea o platformă parlamentară și extraparlamentară de unioniști. Nu știu în ce măsură va reuși acest lucru. Lui Lilian Carp i-am propus direct să fie prim-vicepreședinte al partidului, dar a luat altă opțiune. L-am văzut împreună cu Chirtoacă și Deliu în altă parte, s-a eschivat de la invitația de a veni la Congresul partidului PUN. O să mai discutăm”, a concretizat politicianul.

Liderul PUN este de părere că inițiativa liderilor Partidului Liberal, Uniunii Salvați Basarabia de a colabora mai strâns și de a consolida sectorul de dreapta este o chestie simptomatică. „Mie mi se pare o chestie simptomatică să vrei, în condițiile actuale, să unești polul unionist după ce atâtea lucruri nu s-au realizat. Spre exemplu, eu m-aș întreba de ce nu se dorește să se unească partidele eurointegraționiste? Sunt multe partide eurointegraționiste – PAS, PPDA, PLDM, PDM. De ce unioniștii ar trebui să se unească și să facă un singur partid în condițiile în care viziunile asupra reîntregirii sunt diferite? Este o chestiune logică. Sunt oameni care trebuie să înțeleagă că au fost depășiți de situație și să-și caute de activitățile lor. Dacă pot convinge electoratul că sunt mai buni, să o facă”, a reacționat Octavian Țîcu.

În opinia lui, ca să fie considerat un partid unionist, formațiunea trebuie să aibă recunoaștere la București.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău