Octavian Țîcu și Svetlana Chesari – față în față la o nouă rundă de dezbateri electorale

  • 02 Iulie 2021 08:00
Octavian Țîcu și Svetlana Chesari – față în față la o nouă rundă de dezbateri electorale

Unirea Republicii Moldova cu România este prioritatea de bază a Partidului Unității Naționale. Liderul formațiunii spune că pe lista electorală PUN se regăsesc oameni de valoare, promotori ai dezideratului Unirii de pe ambele maluri ale Prutului. În timpul dezbaterilor electorale, organizate de ProTV Chișinău, președinta Partidului Noua Opțiune Istorică a respins acuzațiile că ar fi un partid spoiler, notează IPN.

Partidul Noua Opțiune Istorică și-a schimbat recent denumirea în Partidul Altenativă și Șanse, însă CEC a refuzat să-i înregistereze simbolul electoral „PAȘ” pentru participarea la scrutinul din 11 iulie. Președinta formațiunii spune că scopul redenumirii partidului nu a fost inducerea în eroare a alegătorilor Partidului Acțiune și Solidaritate.

„Abrevierea denumirii pe care am identificat-o noi, a fost imposibil de a fi preluată, noi am dorit să ne numim Solidaritate și Progres, iar Agenția Servicii Publice fiind sub influența Președinției, a zis că nu avem dreptul de a utiliza noțiunea „solidaritate” ca să nu existe asociere cu Partidul Acțiune și Solidaritate, am ajuns la un consesn cu ASP să folosim denumirea de Alternativă și Șanse. PAȘ nu este asemănător cu PAS”, a spus Svetlana Chesari, președinta Partidului Noua Opțiune Istorică, în cadrul dezbaterilor electorale „Te votezi la ProTV”.

În timpul dezbaterilor electorale, liderul PUN Octavian Țîcu a insistat pe ideea Unirii celor două state românești, calificând-o drept singura opțiune viabilă pentru a scoate Republica Moldova din colapsul economic în care se află. Țîcu respinge ideea că s-ar fi perindat prin mai multe parte până să devină lider PUN, menționând că a exercitat funcția de ministru al Tineretului și Sportului, fiind propus de Partidul Liberal însă nu a fost niciodată membru al formațiunii.

„Suntem cei care ne-am asumat plenar în Parlamentul Republicii Moldova idealul reunirii, dar în același timp am rămas ancorați în realitățile politice ale Repubicii Moldova, suntem deputații care am scos la iveală dosarele „Bahamas” și „Kuliok”. Dacă nu voi accede în Parlament, voi reveni la catedră și voi continua să fac politică (...) Nu am fost membru PL. Eu am fost primul care m-am retras și din partidul lui Iurie Leancă, fără a fi membru de partid, atunci când am înțeles că este o unealtă a lui Plahotniuc”, a spus Octavian Țîcu, candidat la funcția de deputat pe lista Partidului Unității Naționale.

La dezbaterile organizate de ProTV Chișinău a fost invitat și concurentul electoral Partidului Regiunilor, însă niciun reprezentat al formațiunii nu a onorat invitația de a participa la dezbateri.

Dezbaterile electorale „Te votezi la ProTV” sunt realizate de postul de televiziune ProTV Chișinău în colaborare cu Asociația Promo-LEX, Radio Europa Liberă Moldova, portalul Anticorupție.md, publicația online NewsMaker, Agenția de Presă IPN și portalul Privesc.eu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău