Octavian Țîcu rămâne în continuare în cadrul Blocului ACUM, dar consideră nocivă continuarea alianței cu PSRM

  • 12 August 2019 17:10
Octavian Țîcu rămâne în continuare în cadrul Blocului ACUM, dar consideră nocivă continuarea alianței cu PSRM

Deputatul Blocului ACUM, Octavian Țîcu, afirmă că va rămâne în continuare în cadrul Blocului și nu contestă integritatea acestuia, dar că își menține criticile față de unele derapaje admise de unii reprezentanți ai formațiunii. El susține că este necesară mai multă transparență și diversitate de opinii, și că unicul său raționament de prezență în Parlament este respectul față de alegători și de angajamentele asumate.

”Blocul ACUM nu este o vacă sacro-sanctă, forța acestuia a constat tocmai în diversitatea reprezentanților și a opiniilor existente. Nu sunt membru PAS sau Platforma DA, iar critica față de acțiunile Blocului s-au referit la derapajele atestate după preluarea puterii și ele vor continua, pentru că unicul meu raționament de prezență în parlament este respectul față de alegătorul nostru și de angajamentele asumate. Nu contest integritatea Blocului și voi fi în Bloc cât timp această integritate va fi menținută, dar până atunci cer expres transparență în decizii și respectarea democrației interne”, a scris Octavian Țîcu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, el consideră nocivă pentru viitorul pro-european al Republicii Moldova continuarea alianței cu Partidul Socialiștilor. Octavian Țîcu mai pledează pentru aplicarea imediată a Declarației privind statul capturat și aducerea în fața instanței a fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc și a ”acoliților săi”. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău