Octavian Țîcu: Propunerea PUN este crearea unei platforme unioniste în care să fie atrași unioniștii reprezentativi

  • 23 Ianuarie 2021 11:25
Octavian Țîcu: Propunerea PUN este crearea unei platforme unioniste în care să fie atrași unioniștii reprezentativi

Propunerea pe care PUN a făcut-o printr-un sondaj deschis în rândul susținătorilor noștri, este să crearea unei platfome unioniste, în care să atragem toți unioniștii reprezentativi, figuri proeminente culturale și intelectuale, a declarat președintele PUN, Octavian Țîcu, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Fie că va fi, într-o coaliție cu partidele de dreapta, fie că va fi o acțiune pe platformă unionistă, o vom promova la alegerile parlamentare”, a spus Octavian Țîcu, potrivit sursei citate.

Președintele PUN a precizat că Blocul Unirea sau anumiți exponenți ai acestui bloc pot veni să participe la construcția unei platforme unioniste.

„Blocul Unirea, care este format din 4 sau 5 partide, ar trebui să urmeze exemplul PUN. La noi tot a existat divizare. Partidul Dreapta a făcut fuziune cu PUN al domnului Șalaru, am venit eu, a venit Vlad Țurcanu cu Partidul Popular Românesc și am făcut o singură formațiune. Blocul Unirea ar trebui să se consolideze pe interior. Una e să participăm la alegeri pe platforma unui partid cu 5% și alta e o construcție politică cu mai multe partide, în care ai nevoie de 9% din voturi”, a spus Octavian Țîcu.

Potrivit acestuia, mai multe personalități care au reprezentat Mișcarea de Renaștere Națională au aderat la PUN, iar mișcarea unionistă se va consolida, fiind un fapt împlinit când va exista o certitudine în privința datei alegerilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău