Octavian Țîcu despre „bătălia pentru Procuratură” dintre Maia Sandu și Igor Dodon

  • 10 Noiembrie 2019 12:43
Octavian Țîcu despre „bătălia pentru Procuratură” dintre Maia Sandu și Igor Dodon

Deputatul Octavian Țîcu propune inițierea unui dosar pe numele lui Igor Dodon și alegeri anticipate, ca soluție la situația creată după inițierea de către PSRM a unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului condus de Maia Sandu.

Într-un comentariu pe pagina sa de Facebook, el a scris că situația poate fi salvată prin „votarea Comisiei anti-Dodon, trimiterea trădătorului în justiție și alegeri anticipate pentru toți! Poate așa mai salvăm aparențele unui traseu european și românesc, pentru care Blocul ACUM a fost susținut la 24 februarie”, a scris Octavian Țîcu.

El a amintit că în luna august a avertizat că SIS-ul, SPPS, CNA, Curtea Constituțională, Ministerul Apărării, Ministerul Reîntregirii și alte instituții fundamentale ale statului au fost preluate de Dodon și PSRM, că semnarea acordului cu PSRM este încălcarea angajamentelor din 21 februarie.

Totodată, Octavian Țîcu a afirmat că pe 11 octombrie a înregistrat o Inițiativă Legislativă cu privire la constituirea unei Comisii de anchetă „pentru investigarea acțiunilor de trădare de patrie comise de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon”, o inițiativă pentru deconspirarea și developarea tuturor ilegalităților comise de Igor Dodon și PSRM atât în campania prezidențială din 2016, cât și în scrutinele ulterioare prin intermediul diferitor offshore-uri și fundații – gen Bahamas, "Din suflet" a Primei Doamne, dar nu a urmat nicio reacție din partea Blocului ACUM.

ACUM cineva se consideră luptător pentru salvarea justiției și constată că a ajuns „cuțitul la gâtul democrației” - pozadi Moskva, otstupati nekuda”, a comentat deputatul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău