Octavian Țîcu a anunțat că părăsește fracțiunea Platformei DA din Parlament și vrea să candideze la funcția de primar al Capitalei

  • 18 Septembrie 2019 16:06
Octavian Țîcu a anunțat că părăsește fracțiunea Platformei DA din Parlament și vrea să candideze la funcția de primar al Capitalei

Deputatul Octavian Țîcu a anunțat astăzi că va părăsi fracțiunea Platformei DA și rămâne deputat independent al blocului ACUM.

„Am fost alături de blocul ACUM de la începuturi. Sunt membru al mișcării de rezistență națională al ACUM, care s-a creat în condițiile invalidării votului pentru Chișinău. Am fost alături de protestatari din 2016, l-am susținut personal de Andrei Năstase în această campanie electorală pentru Primăria Chișinău.

Mișcarea de rezistență ACUM a avut un spirit și am crezut că-l vom putem transfera și spre blocul ACUM, dar nu am reușit. Blocul ACUM a fost o construcție politică neordinară. M-am expus critic cu privire la numirile din bloc, la înțelegerile cu PSRM, cel care a fost împotrivă acestei alianței, dar am susținut în totalitate guvernului Maiei Sandu. Consider că am epuizat toate capacitățile de a schimba lucrurile”.

El susține că a sugerat să se facă o fuziune dintre cele două componente ale blocului ACUM. Octavian Țîcu a denunțat rivalități în interiorului blocului ACUM și lipsa de coeziune și politizarea au compromis valorile blocului.

Octavian Țâcu și-a anunțat intenția de a candida la funcția de primar al municipiului Chișinău la alegerile locale. Octavian Țâcu face apel către Andrei Năstase să rămână la Ministerul Afacerilor Interne și să-i ofere împreună cu PPPDA șansa de a candida la funcția de primar al Capitalei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău