Ocnița: 15 ani de închisoare pentru un bătrân de 76 de ani care a ucis în bătaie un consătean

  • 12 Februarie 12:58
Ocnița: 15 ani de închisoare pentru un bătrân de 76 de ani care a ucis în bătaie un consătean

Un bătrân (76 de ani) din Ocnița a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor intenționat. Bărbatul nu și-a recunoscut vina.

Potrivit Procuraturii Generale a Republicii Moldova, crima a avut loc în seara de 17 iulie 2023. Atunci, aflându-se la domiciliul său amplasat într-un sat din raionul Ocnița, bărbatul de 76 de ani s-a cercat cu oaspetele său, un alt bărbat, de 68 de ani.

Cei doi s-au luat la bătaie, în timpul căreia agresorul l-a lovit pe celălalt bărbat cu pumnii și picioarele în regiunea capului, cauzându-i leziuni corporale incompatibile cu viața.

Prin sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, din 05 februarie 2024, bătrânul a fost recunoscut vinovat, aplicându-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 15  ani, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip închis. Sentința este cu drept de apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

În cadrul procesului de judecată, bătrânul a negat că ar fi comis fapta.

În context, procurorii au ținut să precizeze că acesta are trecut infracțional, anterior fiind condamnat pentru un alt omor, pentru care și-a ispășit pedeapsa. La fel, acesta a mai fost condamnat pentru două episoade de violență în familie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău