Obama va cere Greciei, la Atena, să-și închidă porturile pentru navele rusești din Marea Mediterană

  • 14 Noiembrie 2016 08:21
Obama va cere Greciei, la Atena, să-și închidă porturile pentru navele rusești din Marea Mediterană

În timpul vizitei pe care urmează s-o întreprindă la Atena, președintele american Barack Obama va cere premierului grec Alexis Tsipras să închidă porturile elene pentru navele marinei ruse, scrie portalul grecesc Militaire.gr, specializat în probleme militare și politică.

Întâlnirea celor doi va avea loc în intervalul 15-16 noiembrie.

In plus, la Atena, Obama va cere guvernului elen ca în cadrul reuniunii Uniunii Europene din decembrie a.c. să voteze pentru prelungirea sancțiunilor anti-ruse și va propune premierului anularea veto-ului asupra intrării Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei în NATO, potrivit portalului Pagina de Rusia.ro

”Cât timp Crimeea este sub ocupație ilegală, iar Rusia continuă să-l sprijine pe președintele sirian Bashar al Assad, Obama trebuie să declare că sprijinul Greciei pentru flota rusească este complet nepotrivit pentru un aliat NATO”, remarcă publicația. „Grecii trebuie să urmeze exemplul recent al Spaniei, care a anulat permisele de andocare acordate navelor de război ruse în portul Ceuta”, adaugă autorii.

La sfârșitul lunii octombrie, decizia Spaniei de a permite portavionului rusesc  „Admiral Kuznețov” să realimenteze în portul Ceuta a fost condamnată de politicienii europeni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău