Oazu Nantoi, despre cine îl susține pe Putin în R. Moldova: „Sunt cei săraci, analfabeți, moștenitorii gândirii homo soveticus”

  • 12 Ianuarie 2023 12:26
Oazu Nantoi, despre cine îl susține pe Putin în R. Moldova: „Sunt cei săraci, analfabeți, moștenitorii gândirii homo soveticus”

În cadrul unei intervenții pentru jurnaliștii din Ucraina, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Oazu Nantoi a fost întrebat cum s-a schimbat opinia cetățenilor Republicii Moldova începând cu 24 februarie 2022 cu privire la războiul dus de Rusia în Ucraina. Parlamentarul a spus că minoritatea cetățenilor au apreciat că Ucraina și Moldova au devenit țări candidate la UE, „dar este și un procent mare al celor care cred că Putin luptă cu nazismul în Ucraina”.

„După 24 februarie, situația este mult mai dramatică. A fost un val de frică, în primul rând frică despre o posibilă invazie a Rusiei în Moldova”, a spus Nantoi, la televiziunea ucraineană Freedom, citat de newsmaker.md

„Desigur, majoritatea cetățenilor au apreciat pe 23 iunie când Ucraina și Moldova au devenit țări candidate la UE, dar este și un procent mare al celor care din inerție și influența propagandei ruse cred că, de exemplu, Putin apără în Ucraina așa numitele „DNR”și „LNR”, că Putin luptă cu nazismul în Ucraina”, a adăugat Nantoi.

„Cine îl susține pe Putin?”, a mai spus deputat PAS. „Sunt cei săraci, analfabeți, oamenii din generația mai în vârstă și cu părere de rău oamenii din diferite grupuri de etnii, dar de facto care sunt moștenitorii gândirii homo soveticus”, a comunicat deputatul.

„De aceea, și Rusia efectuează acest război hibrid împotriva Republicii Moldova, în care participă și Gazprom, și coloana a cincea rusă, și finanțarea ilegală a diferitor așa numite acțiuni de protest. Acesta este prețul pe care îl plătim pentru că predecesorii noștri, timp de 30 de ani, nicicum nu s-au putut desprinde de complexul de inferioritate în fața Kremlinului”, a conchis Nantoi.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău