Oazu Nantoi: „Ne jucăm de-a neutralitatea din 1994 până în prezent”

  • 17 Noiembrie 2015 18:46
Oazu Nantoi: „Ne jucăm de-a neutralitatea din 1994 până în prezent”

Republica Moldova are nevoie de o nouă Constituție pentru a depăși criza sistemică, politică și morală cu care se confruntă însuși proiectul statalității țării noastre.

Actuala lege supremă reflectă o mentalitate îndoielnică a celor care au votat-o, în interesul lor, a menționat analistul Oazu Nantoi în cadrul emisiunii Ora de Vârf de la Radio Chișinău. Simpla revenire la alegerea președintelui prin vot direct nu va rezolva nicio problemă fiind nevoie de schimbarea nivelului de responsabilitate din partea clasei politice dar și de implicare a cetățenilor.

”Ne jucăm de-a neutralitatea din 1994 până în prezent, în situația în care Rusia este singurul stat care sfidează neutralitatea, suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Avem agentură rusească în Parlamentul Republicii Moldova, votată de noi. Acest lucru demonstrează că în ultimul ceas, societatea trebuie să se trezească, să exercite presiuni dure asupra politicienilor, să ne gândim împreună ce fel de constituție avem nevoie”, a declarat Oazu Nantoi.

Societatea este într-o criză morală, partidele parlamentare s-au autocompromis, instituțiile statului nu funcționează, situație care a creat spațiu pentru manifestarea partidelor revanșarde finanțate de Kremlin, este de părere analistul Oazu Nantoi. Potrivit acestuia prețul economic pentru această stare de lucruri urmează, odată ce partenerii externi au stopat acordarea asistenței financiare pentru Republica Moldova.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău