Oamenii de știință au anunțat în cât timp speră să dezvolte un potențial vaccin împotriva coronavirusului

  • 03 Februarie 2020 14:53
Oamenii de știință au anunțat în cât timp speră să dezvolte un potențial vaccin împotriva coronavirusului

Un grup internațional de oameni de știință speră să dezvolte un potențial vaccin împotriva noului coronavirus din China în termen de 16 săptămâni, după care ar urma o etapă de studii clinice cu o durată de două până la patru luni, informează site-ul cotidianului The Independent, preluat de Mediafax.ro

"Este un calendar extrem de ambițios - într-adevăr, ar fi fără precedent în domeniul dezvoltării vaccinurilor", a declarat dr. Richard Hatchett, directorul general al Coaliției pentru inovații în domeniul pregătirii pentru epidemii (CEPI), un grup public-privat internațional care se ocupă cu dezvoltarea de noi vaccinuri, creat în 2017 ca răspuns la epidemia de Ebola din Africa de Vest.

"Răspândirea rapidă la nivel global și caracteristicile epidemiologice unice ale virusului sunt o sursă de preocupare profundă", a afirmat liderul CEPI.

 

"Speranța noastră este că, împreună cu partenerii noștri, putem obține un vaccin de test, de la secvențierea genelor agentului patogen până la testarea clinică, în 16 săptămâni. Cea mai timpurie etapă a studiilor clinice, pentru a stabili siguranța vaccinurilor de test, ar dura aproximativ două până la patru luni", a afirmat dr. Richard Hatchett.

Guvernul Marii Britanii a anunțat recent că va finanța cu 20 de milioane de lire sterline eforturile de dezvoltare a unui vaccin împotriva coronavirusului.

La rândul său, Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătății a afirmat că cele 20 de milioane de lire sterline "vor ajuta capacitățile noastre de dezvoltare a vaccinurilor să continue să dezvolte noi metode de apărare împotriva bolilor emergente, inclusiv coronavirus".

Hancock a subliniat că "vaccinurile sunt cea mai bună apărare a noastră împotriva unei mulțimi de boli mortale, inclusiv coronavirus".

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău