OAMENII CETĂȚII | PS Atanasie de Bogdania: Pandemia va trece, criza va trece, guvernele se schimbă, omenia este cea care rămâne și care marchează trecerea noastră pe acest pământ, care este foarte efemeră (AUDIO)

  • 02 Mai 2021 14:10
0%
00:00:00
00:00:00

De peste 20 de ani plecat din țara natală, din Republica Moldova, PS părinte arhiereu vicar Atanasie de Bogdania al Episcopiei Ortodoxe române din Italia a primit recent Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler conferit de președintele României Klaus Iohannis.

În 2000, a plecat cu o bursă în Franța, la Lion, la Institutul Național de Științe aplicate, unde a făcut studii în domeniul telecomunicațiilor și a obținut în 2005 o diplomă de inginer pe securitatea rețelelor. Activat o perioadă de timp ca inginer la Paris.

În 2008, odată cu înființarea Episcopiei române în Italia s-a alăturat acestei obști monahale, unde slujește de 13 ani. Părintele Atanasie de Bogdania spune că cel mai mult îi lipsește duioșia oamenilor din Basarabia, naturalețea, firescul, zâmbetele de pe față. „Acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le păstrezi cel mai mult. Bunătatea și omenia, pe care rar le găsești, înseamnă har - când le ai din belșug în inimă înseamnă că ești un om purtător de har, bisericește vorbind. Să nu pierdem lumina din inimile noastre, să nu pierdem harul. Să nu pierdem toate aceste lucruri frumoase, nici felul nostru de a fi, nici tradițiile noastre, nici ceea ce împodobește inima și sufletul nostru, în pofida greutăților care marchează generații după generații, secole după secole. Istoria tot timpul a fost pătată de evenimente dificile, grele. Aceasta a fost crucea noastră, soarta noastră, să prindem un eveniment ca acesta la început de secol 21. Dar asta trebuie să scoată omenia din interiorul nostru. Pandemia va trece, criza va trece, guvernele se schimbă, omenia este cea care rămâne și care marchează trecerea noastră pe acest pământ, care este foarte efemeră”.

Ascultați un interviu realizat de corespondenta RRA în Italia Elena Postelnicu cu PS părinte arhiereu vicar Atanasie de Bogdania al Episcopiei Ortodoxe române din Italia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău