Oameni și Idei | Victor Canache și Luana Georgiță, despre filmul „CAPRA CU TREI IEZI” – un basm din copilărie transformat într-un film horror

  • 15 Octombrie 2023 13:00
Oameni și Idei | Victor Canache și Luana Georgiță, despre filmul „CAPRA CU TREI IEZI” – un basm din copilărie transformat într-un film horror

Victor Canache și Luana Georgiță au vorbit în cadrul emisiunii „Oameni și Idei” de la Radio Chișinău despre filmul „CAPRA CU TREI IEZI”. Regizorul și producătoarea filmului au spus despre cum au transformat într-un film horror un basm care i-au marcat în copilărie, despre colaborările cu două nume mari ale cinematografiei românești: Maia Morgenstern și Marius Bodochi, dar și despre planul de a reproduce pe ecrane o altă poveste din folclor.

Regizorul Victor Canache a venit în cadrul emisiunii și cu un sfat pentru tinerii care își doresc să facă parte din domeniul cinematografiei:        

„Sfatul meu pentru tinerii regizori e să nu aibă niciodată un plan B, pentru că dacă ai un plan b, atunci o să mergi spre el pentru că planul A e foarte greu, nu îți dă bani, nu îți dă mâncare și lucrezi nonstop. De aceea, eu niciodată nu am avut un plan B - ori asta ori mor de foame. În spatele filmului „Capra cu trei iezi” e foarte multă muncă, timp de șase ani prin, ploaie și vând toată echipa a muncit”, a spus Victor Canache.



Mai multe despre filmul „Capra cu trei Iezi” află în emisiunea Oameni și Idei de la Radio Chișinău.         

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău