OAMENI ȘI IDEI | Scriitoarea Anca Gribineț, despre noul său volum de poezii „La un pahar de vorbă”: Eu nu scriu pentru cineva, o fac pentru mine (Video)

  • 17 Octombrie 17:07
OAMENI ȘI IDEI | Scriitoarea Anca Gribineț, despre noul său volum de poezii „La un pahar de vorbă”: Eu nu scriu pentru cineva, o fac pentru mine (Video)

Scriitoarea Anca Gribineț a fost invitata emisiunii „Oameni și Idei" de la Radio Chișinău, unde a discutat despre lansarea recentă a volumului său de poezii, intitulat „La un pahar de vorbă”. Acest volum este o colecție de versuri care reflectă profunzimea emoțiilor și experiențelor personale ale autoarei, fiind un rezultat al muncii sale din ultimii patru ani.

Pentru Anca, scrisul nu este doar un act creativ, ci o formă de terapie și introspecție. Ea a mărturisit că poeziile sale sunt o modalitate de a se descărca emoțional, explicând că, în loc să apeleze la ajutorul unui psiholog, își notează sentimentele și gândurile într-un caiet sau în notițele de pe telefon.

Scrisul, pentru mine, e descărcare. Eu nu scriu pentru cineva sau pentru ceva, eu scriu în primul rând pentru mine și sufletul meu. Eu nu aleg să merg la un psiholog atunci când nu mă simt bine, eu aleg să deschid caietul sau notițele din telefon. Poezia pentru mine este viață și volumul pe care l-am scris „La un pahar de vorbă” sunt toate stările din viața mea. În urma tuturor versurilor se află o poveste. 99% din cartea „La un pahar de vorbă” este totul din viața mea și doar 1% este inspirație”, a spus Anca Gribineț.

Titlul cărții, „La un pahar de vorbă”, a apărut natural și organic. Anca a fost impresionată de o invitație pe care a primit-o în oraș, iar expresia „la un pahar de vorbă” i s-a întipărit atât de adânc în minte încât a considerat-o perfectă pentru volumul său. În spatele acestei fraze aparent simple se ascund emoțiile și conversațiile pe care ea le transpune în poezie.

Autoarea a lucrat asupra volumului său începând din februarie 2024, când și-a pus ca obiectiv clar să-l finalizeze și să-l lanseze în acest an. Ea recunoaște că, deși la început, poeziile sale erau scurte și simple, cu trecerea timpului și a experiențelor prin care a trecut, acestea au căpătat mai multă profunzime și sens. Anca se descrie ca o scriitoare autentică, datorită stilului său simplu, dar totodată cu mesaje profunde.

Eu cred că pe mine mă face autentică felul de a scrie, foarte simplu și pe înțelesul tuturor. Poeziile mele nu au cuvinte complexe sau foarte pompoase, sunt foarte simple, dar știu cum să ajungă la sufletul cititorului,” a spus ea.

Volumul „La un pahar de vorbă” nu este doar o colecție de poezii, ci reprezintă un vis care a prins formă, declară Anca Gribineț.      

Interviul integral cu Anca Gribineț îl puteți urmări în continuare:

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer fragmentat
Umiditate:50 %
Vint:5,14 m/s
Fri
7
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău