OAMENI ȘI IDEI | Profesoara Snejana Bîrcu: „Trebuie să trecem peste frica de a vorbi în limba engleză și să transformăm acest lucru într-o obișnuință” (Video)

  • 08 Iunie 16:40
OAMENI ȘI IDEI | Profesoara Snejana Bîrcu: „Trebuie să trecem peste frica de a vorbi în limba engleză și să transformăm acest lucru într-o obișnuință” (Video)

Invitata emisiunii „Oameni și Idei” de la Radio Chișinău a fost profesoara de engleză Snejana Bîrcu.

Având deja peste 15 ani de experiență în acest domeniu, Snejana a vorbit în cadrul emisiunii despre rolul ei de profesoară, despre cât de importantă este limba engleză în ziua de astăzi, dar și cum să ne pregătim de examenele de bacalaureat la această disciplină.

„Această limbă nu este grea, trebuie doar multă muncă, dedicație și dorință de a învăța”, ne spune Snejana.     

„Timp de 15 ani sunt în rol de profesoară de engleză și sunt absolut sigură că misiunea mea în această viață e să ajut oamenii să învețe engleza UȘOR și RAPID. Eu ofer flexibilitate în timpul lecțiilor, ceea ce este foarte important atât pentru profesor, cât și pentru elevi. Este nevoie de aplicat foarte multă audiere în studii, pentru că noi credem în stereotipul că, cu cât mai mult citesc, cu atât mai bine vorbesc, ceea ce nu este adevărat, pentru că noi avem abilități receptive și productive. Deci, citirea îți dezvoltă foarte bine scrisul și vocabularul, dar nu influențează la faptul cât de bine tu vorbești. (...) Trebuie să trecem peste frica de a vorbi în limba engleză și să transformăm acest lucru într-o obișnuință. Cum să facem asta? Foarte simplu - să începem să vorbim. Însă frica noastră de a spune un cuvânt este mult mai mare, din păcate. Noi credem că, dacă pronunțăm un cuvânt incorect, mai bine nu spunem nimic, dar trebuie să începem treptat, chiar dacă mai greșim”, a spus profesoara de limbă engleză în cadrul emisiunii „Oameni și Idei”.        

„Un sfat pentru părinți este ca să aibă cât mai multe activități în limba engleză cu copiii, pentru că ei la vârsta lor fragedă învață foarte repede și sunt foarte curioși. Astfel, desenele animate, jocurile prin culori, numerele până la zece, animalele și nu doar  – toate acestea să fie în limba engleză”
, a mai subliniat Snejana.    

Interviul integral cu profesoara de engleză Snejana Bîrcu îl puteți urmări în continuare: 
(link)

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău