OAMENI ȘI IDEI | Producătorul Paul Ilea și interpreta Evelina Negru: „Ne dorim ca prin muzica noastră oamenii să se simtă bine și să se distreze” (Video)  

  • 01 Iunie 10:40
OAMENI ȘI IDEI | Producătorul Paul Ilea și interpreta Evelina Negru: „Ne dorim ca prin muzica noastră oamenii să se simtă bine și să se distreze” (Video)  

În cadrul emisiunii „OAMENI ȘI IDEI” de la Radio Chișinău, producătorul român Paul Ilea și interpreta Evelina Negru au discutat despre proiectul lor comun,„EVE+POL”. Cei doi artiști au mai vorbit și despre colaborările lor, muzica electronică live și rolul artiștilor în societatea contemporană.

Interpreta Evelina Negru a vorbit despre impactul pe care l-a avut Paul Ilea asupra ei și despre modul în care a fost inspirată să exploreze muzica electronică, un gen cu care nu era familiară inițial:

Paul e unul dintre cei mai buni în ceea ce ține de muzica electronică și eu venind din zona pop, nu neapărat aveam idee cu ce se mănâncă această muzică, iar Paul m-a inspirat. Sunt foarte mulți artiști și concurența este mare, iar eu am înțeles că trebuie să vin cu ceva al meu și unic. Și așa ne-a venit ideea să facem proiectul EVE+POL. Îmi place că proiectul prinde un contur frumos. Prin muzica noastră și prin filmările publicate încercăm să transmitem vibe-ul acesta de lejeritate, lumea să se simtă bine și liber, pentru că și așa trăim într-o societate constrânsă de standarde. Iată care este scopul nostru prin acest proiect.”     

La rândul său, Paul Ilea a adăugat detalii despre muzica tehno și despre provocările pe care le întâmpină: „E un concept mai diferit, cântăm muzică electronică, pe instrumente electronice. Poate lumea nu face atât de mult diferența dintre un DJ și ce facem noi și e normal, pentru că nu toți au această cultură a muzicii electronice. Lumea nu se prinde dacă e live sau nu e live, dar pentru noi asta e cea mai mare provocare - să reușim ca muzica să sune așa de parcă nu ar fi live. Eu sunt foarte pasionat de muzica electronică și se pare că a prins-o virusul și pe Eve. Muzica electronică nu trebuie înțeleasă, trebuie să o simți și astfel nu mai e nevoie de o altă explicație”.      

Paul Ilea a mai remarcat și care e rolul artiștilor de-a lungul generațiilor: „Cred că s-a schimbat rolul de artist de 50 de ani în urmă și rolul de astăzi. Din păcate, în muzică chiar e loc pentru toată lumea. Muzica e o chestie foarte subiectivă, dar totuși pentru că am mai multă experiență în acest domeniu, sfatul meu e să munciți. Cu foarte multă muncă o să ai succes, poți să ajungi sus rapid, doar că tot rapid poți să cazi jos. Am învățat pe propria piele că oricât de sus ai ajunge, oricum constant trebuie să muncești mult.”

 


Evelina și Paul mai spun că muzica lor este menită să aducă bucurie și libertate celor care o ascultă. „Cu acest proiect noi suntem orientați spre a dansa. Vrem să facem ca prin muzica noastră oamenii să se simtă bine și să se distreze.”  

Interviul integral cu Paul Ilea și Evelina Negru îl puteți urmări în continuare: (link)

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,14 m/s
Sun
20
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău