OAMENI ȘI IDEI | Mirela Olteanu: „Strategia de comunicare dintre Rep. Moldova și România trebuie să se regăsească în apropierea dintre oameni, iar Festivalul Tradițiilor Românești este un exemplu” (Video)     

  • 17 Mai 16:04
OAMENI ȘI IDEI | Mirela Olteanu: „Strategia de comunicare dintre Rep. Moldova și România trebuie să se regăsească în apropierea dintre oameni, iar Festivalul Tradițiilor Românești este un exemplu” (Video)     

În perioada 17-19 mai, la Grădina Botanică din Chișinău se va desfășura „Festivalul Tradițiilor Românești”, cel mai amplu eveniment destinat promovării tradițiilor populare românești în Republica Moldova. Șefa serviciului comunicare al Departamentului pentru Relația cu R.Moldova (DRRM), Mirela Olteanu, a fost invitata emisiunii OAMENI ȘI IDEI de la Radio Chișinău, unde a vorbit despre acest festival și a declarat că „evenimentul este o celebrare autentică a bogatei moșteniri culturale a României la Chișinău, unde comunitățile se adună pentru a împărtăși și sărbători patrimoniul și frumusețea tradițiilor locale”.     

„Am vrut să vizăm și publicul tânăr, de aceea ne trebuie o poartă prin care să-i atragem către tradiții, despre care mă bucur că vorbim în anul 2024 și că nu sunt asociate cu trecutul. Festivalul este pentru toate vârstele, chiar și pentru copii. Aceștia sunt așteptați la ateliere de țesut, de sculptat în lemn, de făurit măștile și de a vedea cum se realizează instrumente muzicale din diferite zone ale României. Conceptul a fost să ne raportăm la o expunere a întregii țări, dar făcută organizat pe zone bine definite ale României. Vorbim de Maramureș, de Moldova, Transilvania, Dobrogea, Oltenia și Banat. Acolo fiind emblematică: muzica, dansul, olăritul, meșteșugul măștilor, prelucrarea lemnului și încondeiatul ouălor. România se vede prin aceste tradiții ale regiunilor sale”, a explicat Mirela Olteanu.       

Strategia de comunicare dintre R.Moldova și România trebuie să se regăsească în apropierea dintre oameni, iar Festivalul Tradițiilor Românești este un exemplu de o strategie ale cărei rezultate se văd în Grădina Botanică din Chișinău”, a mai spus șefa serviciului comunicare al DRRM. 

Interviul integral cu Mirela Olteanu îl puteți urmări în continuare:

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Mon
26
Tue
25
Wed
20
Thu
23
Fri
24
Arhivă Radio Chișinău