OAMENI ȘI IDEI | Camelia Brashovsky: „Cu abilitățile unui antreprenor cred că te naști, nu ajungi să le înveți undeva” (Video)

  • 22 Iulie 16:50
OAMENI ȘI IDEI | Camelia Brashovsky: „Cu abilitățile unui antreprenor cred că te naști, nu ajungi să le înveți undeva” (Video)

Antreprenoarea Camelia Brashovsky a fost invitata emisiunii OAMENI ȘI IDEI de la Radio Chișinău. În cadrul emisiunii, Camelia a vorbit despre antreprenoriat, bani, succes, marketing și echipă.

Camelia, când avea 19 ani, a creat propria companie de marketing și a reușit să colaboreze deja cu peste 30 de companii. Tânăra spune că antreprenoriatul nu este deloc ușor și nu este un domeniu care se învață de la cineva.

„Am început să lucrez foarte de vreme, la 15 ani deja am făcut primii mei bani. De aceea, în viziunea mea antreprenoriatul înseamnă foarte multă muncă în combinație cu multe obstacole, dar și încredere în ceea ce faci. Antreprenoriatul a devenit mai nou o «modă», foarte mulți încep acum să cumpere cursuri despre cum să te dezvolți în domeniul antreprenoriatului. Ceea ce este greșit din punctul meu de vedere, pentru că, cu abilitățile unui antreprenor te naști, nu ajungi să le înveți undeva. Și indiferent de domeniul pe care îl ai, dacă nu ai calitățile de lider sau calități de coechipier, atunci nu ajungi departe și nu reușești să obții succesul pe care ți l-ai dorit. (...) Multe agenții după primul an se închid. Noi însă avem aproape un an și jumătate și suntem încă pe piață, ceea ce pentru mine e un succes”, spune Camelia.         

Deși titlul de „șefă” conferă autoritate și poate accelera executarea sarcinilor, în contextul actual, este mai popular și poate fi mai eficient să fii „lider” – adică să conduci prin exemplul tău și să fii alături de echipă”, mai declară antreprenoarea Camelia Brashovsky.         

„Eu am înțeles că nu trebuie să fiu foarte apropiată de echipa mea pentru că totuși, acest aspect poate să aducă impedimente. E complicat și e o provocare pentru mine ca într-o echipă să găsești oameni noi și să-i instruiești - se duc banii, timpul și resursele, dar într-un final, acum am o echipă cu care mă mândresc. Titlul de șefă îți aduce mult mai multe responsabilități, dar titlul de șefă nu mai e atât de actual, chiar dacă eu aș fi vrut să fie, pentru că îți oferă mult mai multă autoritate. Însă, acum e popular să fii lider, adică să fii în fruntea echipei și să fii alături de ei. Eu susțin această idee și încerc să fiu alături de echipa mea, însă uneori trebuie să îmi asum și rolul de șefă”, precizează Camelia.        

Interviul integral cu Camelia Brashovsky îl puteți urmări în continuare:

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,6 m/s
Sun
20
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău