OAMENI ȘI IDEI | Avocata Iulia Sîrbu: „Cetățenii Rep. Moldova nu prea au încredere în justiția de astăzi” ( Video )

  • 29 Ianuarie 15:45
OAMENI ȘI IDEI | Avocata Iulia Sîrbu: „Cetățenii Rep. Moldova nu prea au încredere în justiția de astăzi” ( Video )

În cadrul emisiunii „Oameni și Idei” de la Radio Chișinău a fost prezentă Iulia Sîrbu, avocat și apărător al drepturilor. Iulia se specializează mai mult pe domeniul civil și comercial și a vorbit despre cum e să fii avocată în Rep. Moldova și care sunt provocările meseriei.

Responsabilitatea este cea care definește în totalitate meseria de jurist, ne spune Iulia și totodată ea precizează că din păcate, sondajele ne arată că cetățenii Rep. Moldova nu prea au încredere în justiția de astăzi din țară:      
„Dacă să ascultăm sondajele, atunci cetățenii nu prea au încredere în justiția de astăzi, dar adevărul este că noi suntem la o etapă de dezvoltare, tindem spre standarde europene și toți actorii din justiție încearcă să o îmbunătățească și eu cred că în timp lucrurile se vor schimba. Cetățenii nu au încredere în justiție, pentru că încă sunt multe cazuri mediatizate de corupție și astfel, se creează o opinie publică, deși poate în realitate nu este atât de grav.       

Nu oricine poate deveni un avocat, dar în primul rând acea persoană trebuie să fie corectă. De asemenea, persoana trebuie să aibă valori bune și să fie responsabil. Este o profesie nobilă și e foarte regretabil atunci când noi auzim că avocații au luat bani de la clienți și i-au lăsat fără apărare. În principiu, justiția din Rep. Moldova se schimbă - este un proces care o să dureze, dar cel puțin, lucrurile nu devin mai rele, dar mai bune”.         

Justiția corectă, provocările meseriei, încrederea cetățenilor în justiția de azi, cele mai întâlnite probleme a cetățenilor, dar și realizările personale -  toate aceste subiecte au fost discutate în cadrul emisiunii „Oameni și Idei” de la Radio Chișinău.   

Interviul integral cu avocata Iulia Sîrbu îl puteți urmări în continuare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău