Oameni și Idei | Alina Plângău: „Bunele maniere trebuie să fie cartea de vizită a fiecărui om -personalitatea noastră vorbește despre educația noastră” / VIDEO

  • 23 Septembrie 2023 10:25
Oameni și Idei | Alina Plângău: „Bunele maniere trebuie să fie cartea de vizită a fiecărui om -personalitatea noastră vorbește despre educația noastră”  / VIDEO

„Bunele maniere trebuie să fie accesoriile pe care le purtăm cu noi oriunde nu ne-am duce”. Alina Plângău este cea care a aflat secretul unui comportament agreabil în societate, iar acum îl împărtășește și cu cei mici și face asta prin intermediul platformei educaționale pentru copii „MANIERA”. Subiectul bunelor maniere a fost discutat în cadrul emisiunii „Oameni și Idei” de la Radio Chișinău cu Alina Plângău, trainer de bune maniere, acreditat ANC București.

Alina are o experiență de cinci ani în comunicare și relații publice și este pasionată de educație, cultură și bune maniere. Alina a declarat în cadrul emisiunii de la Radio Chișinău, că bunele maniere înseamnă de fapt educație.    
Bunele maniere sunt acele accente rafinate ale unei personalități și aici vorbesc despre persoanele care implicit stăpânesc codul bunelor maniere, ele deja știu foarte bine cum să vorbească în public, cum să trateze oamenii cu respect și cum să se comporte în diferite circumstanțe: cu empatie, toleranță și bun simț. Nu toți oamenii își doresc să fie educați și manierați, mulți refuză să spună acele cuvinte magice și eu deja am înțeles și am acceptat că nu toți oamenii își doresc să aibă acest rafinament în comportament, de asta și suntem diferiți. Totuși, bunele maniere trebuie să fie cartea de vizită a fiecărui om pentru că oriunde nu am pleca personalitatea noastră vorbește despre educația noastră. În ce țară nu ne-am duce este important să avem respect față de oameni și locuri. Bunele maniere trebuie să fie acele accesorii pe care le purtăm cu noi oriunde nu ne-am duce”, a declarat Alina Plângău.         

Datorită Alinei Plângău copiii se pot bucura de o revistă educațională „MANIERA”,  în care pot găsi foarte multe lucruri interesante și practice: povețe cu tâlc, proverbe, ghicitori, zicale, fișe de colorat, exerciții de logică - toate rezumându-se la bunele maniere.      

Alina a menționat în cadrul emisiunii „Oameni și Idei” că cele mai des întâlnite greșeli în tot ceea ce ține de bunele maniere sunt atunci când ținem coatele pe masă și atunci când spunem sănătate unui om care strănută. Așadar, află din emisiunea „Oameni și Idei” ce greșeli mai facem atunci când vorbim despre codul bunelor maniere.     

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău