Oameni de știință cehi cer interzicerea focurilor de artificii din cauza substanțelor toxice emanate

  • 27 Decembrie 2022 18:25
Oameni de știință cehi cer interzicerea focurilor de artificii din cauza substanțelor toxice emanate

Academia de Științe din Cehia a cerut marți interzicerea focurilor de artificii din cauza substanțelor "extrem de toxice" pe care le eliberează în aer, transmite Agerpres.

Potrivit Radio Praga, oamenii de știință avertizează că aceste substanțe sunt dăunătoare atât pentru oameni, cât și pentru mediu.

De asemenea, ei cred că majoritatea oamenilor nu sunt suficient de informați cu privire la aceste pericole sau, dacă sunt, tind să le subestimeze.

Prin comparație, ''dacă o companie industrială evacuează astfel de cantități de substanțe periculoase, se va confrunta cu proceduri legale și va fi închisă", a declarat Petr Kluson, de la Institutul de Procese Chimice al Academiei de Științe.

''Dar oamenii inhalează direct acest amestec neobișnuit de otrăvuri și substanțe cancerigene'' emanate de focurile de artificii, a remarcat el.

Pe lângă îmbunătățirea informării generale cu privire la aceste efecte negative, oamenii de știință pledează pentru limitarea sau chiar interzicerea totală a utilizării focurilor de artificii. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău