O treime din ministere vor fi LICHIDATE

  • 28 Aprilie 2016 14:05
O treime din ministere vor fi LICHIDATE

Circa o treime din ministerele și agențiile guvernului vor fi lichidate, a anunțat joi, 28 aprilie, premierul Pavel Filip care a prezentat raportul pentru primele 100 de zile de activitate a Guvernului pe care îl conduce.

De asemenea, Pavel Filip a prezentat principalele realizări, dar și provocările pe care le întâmpină Republica Moldova.
 
Pavel Filip  a precizat că domeniile de care sunt responsabile ministerele și agențiile ce vor fi lichidate vor trece în responsabilitatea celor ramase, urmând să fie asigurată  eficientizarea lor, reducerea birocrației și modernizarea Executivului.
 
”Reforma profundă o vom începe chiar cu noi, cu Guvernul în care activăm. În perioada următoare vom demara un proces amplu de restructurare a Guvernului: vom desființa mai bine de o treime din ministerele și agențiile existente, ceea ce va reprezenta cea mai profundă si ambițioasă reformă a administrației publice centrale care s-a făcut vreodată în Republica Moldova, dar și cea mai complicată”, a declarat premierul.
 
Pavel Filip a precizat că este vorba de un proces de durată, realizat pe etape, care speră să fie finalizat până în toamnă și că au fost consultați și experții străini.

Premierul Filip a recunoscut că în 100 de zile Guvernul nu a reușit să îmbunătățească semnificativ viața oamenilor  sau să facă reforme profunde, dar a redus, totuși, tarifele la curentul electric și la gaz, a majorat numărul de medicamente compensate.

Pavel Filip a vorbit și despre necesitatea continuării reformelor în justiție, dar și în domeniul bancar pentru ca fraude cum ar furtul miliardului să nu se mai repete, iar cei vinovați să fie trași la răspundere.

”Guvernul a venit în condiții de criză, dar a adus țara la stabilitate și o va duce cu siguranță spre destinație”, a declarat Pavel Filip.
 
Amintim că guvernul Filip a fost învestit la 20 ianuarie a.c. și a fost contestat de o parte a societății și de către partidele de opoziție care au protestat vehement în primele zile de activitate a noului executiv.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău