O țestoasa care a înghițit 915 monede și-a revenit

  • 13 Martie 2017 15:29
O țestoasa care a înghițit 915 monede și-a revenit

O broască țestoasă poreclită Omsin (termenul thailandez pentru pușculiță) după ce a înghițit 915 de monede a luat luni lecții de înot, în cadrul unui program de reabilitare, după o lungă intervenție chirurgicală, în care a scăpat de "comoara" înghițită, informează AFP.

Reptila a petrecut șapte ore pe masa de operație a unui spital din Bangkok săptămâna trecută, pentru ca o echipă de chirurgi să îi poată scoate din stomac 5 kilograme de monede aruncate în iazul în care aceasta trăia de către vizitatori, scrie AGERPRES.
Povestea sa a făcut înconjurul lumii, iar luni, țestoasa, în vârstă de 25 ani, putea fi văzută înotând cu destulă ușurință într-o mică piscină a centrului de cercetare acvatică din cadrul spitalului Chulalongkorn.
Reptila și-a petrecut ultimii 20 de ani într-un mic parc public din provincia Chonburi, unde vizitatorii aruncau monede în iazul său pentru a avea noroc.

Potrivit lui Nantarika Chansue, veterinara responsabilă pentru centrul menționat, celebritatea țestoasei ar trebui să îi facă pe oameni să se gândească de două ori înainte de a arunca monede.

Medicul speră ca, la un moment dat, "Omsin" să se poată întoarce în mare, dat fiind că, în teorie, aceasta mai are încă 60 de ani de trăit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău