O televiziune rusească a încercat să mituiască tineri din Suedia pentru a simula proteste violente

  • 07 Martie 2017 15:37
O televiziune rusească a încercat să mituiască tineri din Suedia pentru a simula proteste violente

Mai mulți tineri dintr-un cartier din Stockholm, populat în mare parte de imigranți, au declarat pentru un post danez de radio că reprezentanții unei televiziuni din Rusia le-ar fi oferit bani pentru a simula proteste violente, transmite Digi24.

„Au venit la noi și au spus că vor să vadă „acțiune”. Au vrut să ne dea câte 400 de coroane pentru fiecare dintre noi”, a declarat Mohamed, unul dintre tinerii abordați de televiziunea din Rusia, pentru postul de radio Radio24syv. El a spus că nu știe ce post de televiziune reprezentau, dar că s-au prezentat ca jurnaliști ruși și că vorbeau „într-o limbă ce suna a rusă”.

„În timp ce vorbeam cu ei a venit poliția. Noi nu am vrut să facem nimic din toate astea, dar când a venit poliția jurnaliștii ruși au spus că noi am fost cei care au spus că le-ar arăta „acțiune” pentru 400 de coroane fiecare”, a mai spus tânărul Mohamed.

Tinerii spun că întâlnirea a avut loc în data de 22 februarie, la două zile după ce o revoltă violentă a izbucnit la scurt timp după arestarea unui traficant de droguri. Ciocnirile au izbucnit când un echipaj de poliție a arestat o persoană, iar un grup de oameni a început să arunce cu pietre în forțele de ordine.

De asemenea, persoane neidentificate, unele cu măști pe față, au incendiat mașini și au distrus magazine.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău