O secție suplimentară pentru copiii infectați cu COVID-19 și o secție pentru Terapie intensivă urmează să fie deschise în regiunea găgăuză

  • 12 August 2020 11:50
O secție suplimentară pentru copiii infectați cu COVID-19 și o secție pentru Terapie intensivă urmează să fie deschise în regiunea găgăuză

În UTA Găgăuzia urmează să fie deschisă o secție suplimentară pentru tratarea copiilor infectați cu COVID-19 (circa 20 paturi) și o secție pentru Terapie intensivă (circa 6 paturi) pentru pacienți gravi și extrem de gravi, din UTA Găgăuzia și Taraclia.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, aceste acțiuni au fost discutate ieri, în cadrul unei vizite de lucru a conducerii MSMPS efectuate la instituțiile medicale din UTA Găgăuzia, pentru a evalua măsurile de răspuns la COVID-19 în regiune. La moment, copiii fiind internați în instituțiile medicale din Chișinău.

Totodată, profesorul Victor Cojocaru a realizat o instruire privind tratamentul cazurilor severe COVID-19 pentru medicii și asistentele medicale care activează în cadrul secțiilor de reanimare și terapie intensivă și boli infecțioase în cadrul spitalelor din Comrat, Ceadîr-Lunga și Vulcănești, iar după instruire a vizitat pacienții din secția de reanimare și terapie intensivă a spitalului din Comrat.

Menționăm că, în total, în UTA Găgăuzia au fost confirmate 1731 persoane cu infecția COVID-19, iar la moment, în instituțiile medicale sunt internate 77 persoane confirmate cu noul coronavirus.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău