O reuniune a miniștrilor Apărării din țările de pe flancul estic al NATO, în martie la București

  • 16 Februarie 2018 08:23
O reuniune a miniștrilor Apărării din țările de pe flancul estic al NATO, în martie la București

În perioada 12-14 martie va avea loc la prima reuniune a miniștrilor Apărării din țările B9 la București, a anunțat ministrul român al Apărării Naționale Mihai Fifor.

”Am avut o agendă foarte încărcată, a fost dincolo de prezența în plen, ieri și astăzi au avut loc mai multe întâlniri bilaterale, am avut posibilitatea să mă întâlnesc omologul meu polonez, cu ministrul canadian al Apărării, cu secretarul Apărării domnul James Mattis în dimineața aceasta, dar la fel de importante au fost și celelalte întâlniri cu colegii de pe flanucl estic – toți miniștrii din formatul B9 pe care o să îl găzduim la București între 12-14 martie anul acesta. Chiar această reuniune B9 de la București, în parteneriat cu Polonia, nu face altceva decât să constituie o etapă în pregătirea summitului NATO din luna iulie”, a spus Mihai Fifor într-un interviu pentru Calea Europeană., după participarea la ministeriala NATO.

Anunțul privind organizarea acestui summit a venit prima oară în luna octombrie la ceremonia de inaugurare a Centrului de Excelență NATO pentru Contrainformații Militare din Cracovia, fără însă ca atunci să fie precizată o dată exactă.

Lansat la inițiativa României și Poloniei, București 9 (B9) oferă o platformă pentru aprofundarea dialogului și cooperării între aliații participanți, în vederea articulării contribuției specifice a acestor state la procesele în derulare la nivelul Alianței, pe baza experienței și expertizei pe care o dețin și a intereselor comune de securitate, în deplină concordanță cu principiile solidarității și al indivizibilității securității statelor membre NATO.

Din formatul București fac parte Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Ungaria. Toate cele 9 țări sunt state membre ale Uniunii Europene și NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău