O reuniune a Grupului Vișegrad 4 de la Bratislava a fost anulată pentru că cehii și polonezii sunt supărați pe politica pro-rusă a Ungariei. ”Ungaria e calul troian al Rusiei în UE”

  • 17 Noiembrie 2022 16:46
O reuniune a Grupului Vișegrad 4 de la Bratislava a fost anulată pentru că cehii și polonezii sunt supărați pe politica pro-rusă a Ungariei. ”Ungaria e calul troian al Rusiei în UE”

Reuniunea președinților de parlamente din grupul Vișegrad 4, care reunește Cehia, Slovacia, Ungaria și Polonia, planificată pentru vinerea viitoare la Bratislava, va fi anulată deoarece reprezentanții Cehiei și Poloniei au anunțat un boicot din cauza politicii pro-ruse a guvernului ungar, relatează Seznamzpravy.cz, citată de publicația maghiară HVG.

Președintele Camerei Deputaților din Cehia, Markéta Pekarová Adamová – care a criticat în repetate rânduri politicile premierului ungar Viktor Orbán – și președintele Senatului, Miloš Vystrčil, au anulat întâlnirea, scrie G4Media.

Președintele Camerei Deputaților din Cehia a declarat că Ungaria este calul troian al Rusiei în UE, transmite publicația maghiară HVG.

Adamová a declarat pentru ziar că ungurii sunt întotdeauna ultimii care se alătură pachetului de sancțiuni, cer concesii și amenință că nu vor mai susține alte sancțiuni.

„În plus, ei sunt capabili să folosească problema războiului din Ungaria împotriva UE. Ei sunt calul troian al Rusiei și cred că este important să le transmitem un semnal clar că acest lucru este inacceptabil.”

Potrivit surselor diplomatice ale ziarului, nici liderii celor două camere ale Parlamentului polonez, Sejm, nu ar fi participat la întâlnire.

În cele din urmă, consilierul de politică externă al lui Adamová a declarat că marți partea slovacă i-a informat în avans că reuniunea președinților V4 nu va avea loc la data prevăzută.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău