O reuniune a Consiliului miniștrilor de externe ai statelor GUAM va avea loc la Stockholm

  • 27 Noiembrie 2021 10:21
O reuniune a Consiliului miniștrilor de externe ai statelor GUAM va avea loc la Stockholm

Capitala Suediei, orașul Stockholm, va găzdui pe 2 decembrie, o reuniune a Consiliului miniștrilor de externe ai statelor membre ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică – GUAM (Georgia, Ucraina, Azerbaijan, Moldova).

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vladimir Cuc, a participat la cea de-a 57 reuniune a Consiliului Coordonatorilor Naționali ai GUAM, care s-a desfășurat în format de videoconferință.

La reuniune au fost examinate mai multe ”subiecte prioritare de actualitate pentru cooperarea în formatul GUAM”, după cum se arată într-un comunicat de presă al MAEIE, precum și pregătirea reuniunii Consiliului miniștrilor afacerilor externe GUAM, care se va desfășura la Stockholm la 2 decembrie.

În cadrul evenimentului a fost efectuat un schimb de informații privind recentele evoluții politice din statele membre ale GUAM, discutate viziunile țărilor privind cooperarea sectorială, în special, semnarea unei convenții în domeniul consular, a unui protocol în sfera economică, precum și eforturile în vederea dezvoltării conexiunilor de transport.

Totodată, a fost apreciat rezultatul reuniunii de inaugurare a Grupului permanent pentru comunicare strategică, care și-a propus un șir de acțiuni concrete și măsuri menite să promoveze imaginea organizației.

Am subliniat necesitatea consolidării și aprofundării dialogului în format GUAM+ cu partenerii externi, precum Israel și Japonia, dar și cu alte platforme de cooperare multilaterală atât internațională, cât și regională. Totodată, a fost reiterat angajamentul Republicii Moldova de sprijin în avansarea cooperării în acest format, în contextul preluării Președinției în exercițiu a GUAM de către statul nostru pe parcursul anului viitor.” – a menționat secretarul de stat Vladimir Cuc în discurs.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
-4,81
Cer acoperit de nori
Umiditate:78 %
Vint:0,45 m/s
Wed
-1
Thu
-0
Fri
1
Sat
0
Sun
2

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău