O rețea de apă potabilă din Florida, contaminată prin piraterie informatică

  • 09 Februarie 2021 10:39
O rețea de apă potabilă din Florida, contaminată prin piraterie informatică

Un pirat informatic a reușit să acceseze fraudulos rețeaua de computere a unei uzine de aprovizionare cu apă potabilă din Florida și a plasat o serie de comenzi pentru a crește până la un nivel periculos concentrația unui aditiv chimic, a anunțat luni Poliția locală, citată de AFP.

Din fericire, actul de piraterie cibernetică produs într-o periferie a orașului Tampa a fost imediat remarcat și o corecție a fost realizată, pentru ca niciun consumator local să nu se afle în pericol, a dezvăluit Bob Gualtieri, șeriful din comitatul Pinellas.

Atacul cibernetic ilustrează pericolele la care hackerii pot să supună infrastructuri importante din Statele Unite, a adăugat șeriful.

Accesarea frauduloasă a sistemului informatic de la uzina de tratare a apei din Oldsmar a fost remarcată vineri de un tehnician, care a constatat cu surprindere că cineva deplasa de la distanță cursorul mouse-ului său, făcând clicuri pentru a schimba concentrația hidroxidului de sodiu din apă.

Această substanță, crucială pentru a controla un mediu alcalin sau pentru a regulariza aciditatea apei, este corozivă și periculoasă atunci când se află în concentrații ridicate.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău