O rachetă nucleară britanică a eșuat la teste și s-a îndreptat spre SUA

  • 22 Ianuarie 2017 13:19
O rachetă nucleară britanică a eșuat la teste și s-a îndreptat spre SUA

Un test al unei rachete britanice Trident, ce poate transporta încărcătură nucleară, efectuat în largul Floridei, a eșuat, iar racheta s-a îndreptat spre continentul american, scrie The Sunday Times.

Un înalt oficial din Marina britanică a declarat că racheta lansată de pe un submarin a luat-o la un moment dat în direcția greșită, informează Digi24.

Acesta a fost singurul test al unei rachete britanice cu capacitate nucleară din ultimii patru ani și a avut loc cu puțin înainte ca Theresa May să devină premier, după ce majoritatea britanicilor au votat pentru ieșirea din UE.

May a omis orice mențiune a a testului eșuat când a convins Parlamentul să cheltuiască 40 de miliarde de lire sterline pentru noile submarine Trident, în primul său discurs important în Legislativ, din luna iulie.

Parlamentul, care în 2007 a fost a fost de acord cu principiul de a înlocui sistemul, a votat anul trecut pentru construcția a încă patru submarine, pentru a se asigura că Londra are suficiente arme nucleare.

Rachetele Trident au fost testate numai de cinci ori în ultimul secol, deoarece costă peste 21 de milioane de dolari una.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău