O provincie din China este interesată de exporturile moldovenești

  • 02 August 2016 18:43
O provincie din China este interesată de exporturile moldovenești

O delegație de businessmeni din Provincia chineză Jiangsu și-a manifestat interesul să inițieze relații de colaborare cu întreprinzători din R. Moldova.

În cadrul unei vizite la Camera de Comerț și Industrie, agenții economici din China și-au manifestat interesul față de importul produselor vinicole moldovenești. Părțile au discutat și despre perspectivele încheierii unui acord de colaborare intercameral, fapt ce ar facilita realizarea activităților comune, precum misiuni economice, expoziții, proiecte, transmite IPN.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, a subliniat că piața chineză este una importantă pentru exportul mărfurilor moldovenești. Acesta i-a invitat pe businessmenii chinezi la evenimentul „Fabricat în Moldova”, desfășurat anual în luna februarie, unde sunt expuse produsele și serviciile din toate ramurile economiei naționale, au loc forumuri, discuții, întrevederi bilaterale de afaceri.

Conducătorul delegației din China, Qi Chang yu, vicepreședinte al Camerei de Comerț Import- Export din Provincia Jiangsu, a declarat că își dorește ca businessmenii chinezi să își găsească aici parteneri de afaceri. „Provincia Jiangsu exportă și importă anual mărfuri în valoare de circa 540 de miliarde de dolari SUA. Știm că Republica Moldova este o țară agricolă ce produce vinuri foarte bune. Suntem interesați de importul acestora, precum și al altor produse, și salutăm inițiativa de a participa la evenimentul „Fabricat în Moldova”, a afirmat  Qi Chang yu.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, în perioada ianuarie - mai 2016 volumul schimburilor comerciale bilaterale moldo-chineze a constituit peste 133 de milioane de dolari SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău