O profesoară musulmană a primit interdicția de a purta văl în sala de clasă

  • 10 Mai 2018 12:57
O profesoară musulmană a primit interdicția de a purta văl în sala de clasă

O profesoară musulmană a primit miercuri interdicția de a purta văl în sala de clasă, după ce un tribunal specializat în litigii de muncă a anulat o plângere împotriva legislației privind neutralitatea în orașul-land Berlin, care interzice ca angajații din funcții publice să poarte simboluri religioase, relatează dpa.

Tribunalul specializat în litigii de muncă a confirmat legislația privind neutralitatea din acest oraș-land, respingând ca neconstituțională solicitarea profesoarei. Femeia a confirmat faptul că știa despre conținutul legislației înainte de numirea sa pe post.

Ea nu a fost prezentă în instanță la anunțul deciziei. Avocatul său a spus că el și clienta sa analizează acum dacă vor depune apel.

Judecătorul care prezidează tribunalul, Arne Boyer, a spus că persoanele religioase au dreptul să predea în școlile din Berlin, dar nu își pot expune prin însemne convingerile religioase.

Primarul Berlinului, Michael Mueller, și-a exprimat sprijinul pentru legislația privind neutralitatea în perioada care a precedat procesul.

Curtea Constituțională a Germaniei a respins o interdicție privind portul de văl de către profesori în 2015, invocând importanța libertății religioase. Cele 16 landuri din Germania se ocupă independent de această chestiune.

În 2017, o altă profesoară musulmană din Berlin a câștigat dreptul de a primi o despăgubire de 8.680 de euro după ce a susținut că a fost discriminată din cauza faptului că poartă hijab. Instanța i-a dat dreptate, însă a precizat că este o decizie cu caracter unic.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău