O primărie din Statele Unite deschide magazin de MARIJUANA

  • 08 Martie 2015 12:48
O primărie din Statele Unite deschide magazin de MARIJUANA

Primul magazin gestionat de stat care vinde marijuana în SUA a fost inaugurat sâmbătă, 7 martie, în localitatea North Bonneville, inițiativa urmărind atragerea unui număr cât mai mare de turiști, precum și obținerea de fonduri pentru administrația locală.

„The Cannabis Corner” se dorește a fi un centru de recreere și este amplasat la una din intrările în localitatea în care trăiesc doar aproximativ o mie de persoane și care este vizitată de amatori de surf și de excursii într-un peisaj foarte atrăgător, informează Agerpres. 

Primăria, care gestionează afacerea, estimează că va obține aproximativ 2,7 milioane de dolari în primul an de funcționare a barului, sumă care va intra în bugetul local, afectat de criza din ultimii ani. 

Consumul și comercializarea marijuanei au fost legalizate în statul Washington în noiembrie 2012, dar majoritatea administrațiilor locale din această parte de nord-vest a SUA au încercat să împiedice deschiderea de magazine pentru comercializarea acestui drog. Doar primăria din „North Benneville” a decis să „intre din plin în această industrie”, după cum a scris ziarul „The Columbian”. 

Consumul recreativ de marijuana este interzis la nivel federal, dar a fost legalizat în patru state - Colorado, Washington, Oregon și Alaska -, precum și în capitala țării, Washington, D.C., unde primăria și Congresul SUA se află într-o vie dispută legată de această temă. 

După legalizarea consumului recreativ de marijuana în statele Washington și Colorado, în 2012, președintele american, Barack Obama, s-a angajat să nu acționeze pentru încălcare a legislației federale statele care au legalizat canabisul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău